Foto: Still YouTube

Wetenschappers maken glibberige slijm-robot

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Wetenschappers uit Hong Kong maakten onlangs een nieuwe robot. Dat technologisch hulpmiddel is bruin, slijmerig en kan door een menselijk lichaam bewegen. Veel mensen zullen daar waarschijnlijk van gruwelen. Toch zijn de wetenschappers erg blij met hun nieuwe uitvinding. 

De slijm-robot, die wel een beetje op een naaktslak lijkt, kan zich door allerlei smalle bochten wurmen, omdat-ie heel flexibel is. Daardoor kan zo'n robot op veel plekken komen waar menselijke handen niet kunnen komen. Doordat het magnetisch is, kan het van alles oppakken en opslokken of repareren. En het slimme slijm kan meer goede trucs: het kan van vorm veranderen en zichzelf weer repareren als het in stukken is gesneden. Ook kan het om een voorwerp heenrollen, zoals een arm van een octopus dat kan. 

In het menselijk lichaam

De bedenkers zijn blij, omdat de robot straks misschien veel ingewikkelde dingen kan repareren. Ook hopen ze dat-ie ooit gebruikt kan worden om dingen uit een menselijk lichaam te halen die er niet horen. Als iemand iets heeft ingeslikt bijvoorbeeld. Toch kunnen veel mensen opgelucht ademhalen: voordat de robot daarvoor echt gebruikt gaat worden, wordt-ie eerst extra goed getest.

In het filmpje hieronder zie je wat de robot allemaal kan.

 

Anderen lazen ook: Filmpje: robot sorteert noedels met vork-handen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook