knvb-beker 2019

Wie neemt dit jaar de KNVB-beker mee naar huis?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Vandaag wordt de finale van de KNVB-beker gespeeld, voor de 101ste keer. Titelverdediger Feyenoord werd uitgeschakeld door Ajax. En dus neemt de Amsterdamse club het in De Kuip in Rotterdam op tegen Willem II. 5 feitjes over de twee ploegen op een rijtje.

1. (Nog) geen officiële huldiging voor Ajax

Wint Ajax vandaag de beker, dan wordt dat na afloop alleen op het veld van de Kuip gevierd. Er komt geen officiële huldiging in Amsterdam omdat Ajax woensdag alweer moet spelen tegen Tottenham Hotspur in de Champions League. Geen tijd voor een officiële huldiging of feest in de stad dus.

2. De beker wordt uitgereikt door een oud-speler

Op het veld is natuurlijk wel tijd voor een klein feestje. Mocht Ajax de beker winnen, dan krijgt aanvoerder Matthijs de Ligt de prijs van oud-Ajacied Tomas Galàsek. De Tsjech heeft voor Willem II gespeeld, maar als de Tilburgse club wint dan krijgt hun aanvoerder de prijs uit handen van Piet de Visser. Hij speelde in de jaren 80 voor Willem II.

3. Wel of geen kampioenshuldiging, dat is de vraag

Ajax is stiekem ook in gesprek over eventuele huldigingen voor het landskampioenschap. Hoe en wanneer is alleen lastig te plannen, het is nog niet zeker of Ajax de Champions League-finale nog moet spelen. Dat hangt af van de uitslag tegen de Spurs woensdag. De eerste wedstrijd won Ajax met 1-0 en er is dus best een kans dat Ajax de finale gaat spelen. Of dat ook echt gebeurt wordt woensdag duidelijk. Daarna beslist de gemeente Amsterdam wat ze willen doen met een eventuele kampioenshuldiging. Ajax heeft de buit nog niet binnen. In de Eredivisie moeten nog twee wedstrijden gespeeld worden en PSV staat maar 1 puntje achter op de Amsterdamse club. Eén ding is zeker: het blijft spannend tot het eind!

4. De Heuvel in Tilburg is the place to be

Mocht Willem II de beker winnen dan gaat de club - natuurlijk - wel een huldigingsfeest organiseren. Als de Tilburgers zondag winnen van Ajax en de beker winnen is het plein De Heuvel in Tilburg maandagavond de plek waar fans hun idolen kunnen toejuichen.

5. Ajax won de KNVB-beker het vaakst

Als je naar de cijfers kijkt dan maakt Ajax meer kans op het winnen van de beker. Sinds 1989 won de Amsterdamse club al 18 keer de KNVB-beker. Feyenoord nam al 13 keer de beker mee naar huis. Willem II heeft hem in al die jaren twee keer gewonnen. knvb-beker 2019

Anderen lazen ook: 5 mooiste momenten uit Tottenham Hotspur-Ajax.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps