BZT credit Patrick van Emst

Wie vormen straks de BZTband XXL?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

De BZT Show gaat weer van start. Maar dit keer net even anders dan je gewend bent. In het programma gaan verschillende scholen de strijd met elkaar aan om een plekje in de BZTband XXL. Die gaat op 18 december op een heus gala in Theater Carré in Amsterdam optreden voor koningin Máxima!

Vierhonderd scholen hebben zich opgegeven om aan dit programma mee te doen. Honderd daarvan mochten naar de audities en nu zijn er nog dertig over. In verschillende categorieën laten zij horen hoe muzikaal ze zijn.

Kenny B ANP
Held
Bij elke categorie hoort ook een bekende ‘held’ voor die sound. Voor rap is dat bijvoorbeeld Gers Pardoel, Kenny B is ambassadeur voor muziek uit alle windstreken en The Voice-winnares Maan in de categorie zang.

Méér muziek
Die zoektocht naar zo’n grote band is er niet zomaar. Het is een idee van Méér Muziek in de klas die ervoor wil zorgen dat er op school meer en betere muziekles wordt gegeven. 

Stemmen
Hoewel het programma officieel pas volgende week zaterdag van start gaat, kun je nu al stemmen op de drie klassen uit de eerste categorie (muziek uit alle windstreken). Elke aflevering treden namelijk drie scholen op maar voor slechts eentje is plek in de band.

In Zapp Live wordt deze ochtend het startsein gegeven voor het stemmen. Een dag eerder was er een officiële kick-off op de Albert Schweizerschool in Hoofddorp. Daarover lees je volgende week meer in de krant. 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik doe met mijn schoolorkerst mee! Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.