ANP

Wie was Abu Bakr al-Baghdadi?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Hij was de meest gezochte man van de wereld: IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi. Maar de Amerikanen hebben hem te pakken, en daar zijn ze erg blij mee! Drie vragen over deze überschurk.

Wie was Baghdadi?

Abu Bakr al-Baghdadi was de leider van terreurgroep Islamitische Staat (IS). Deze groep veroverde delen van Syrië en Irak, waar ze met veel geweld de baas probeerde te zijn. Hierdoor ontstond er flinke chaos in deze landen. IS was onder andere verantwoordelijk voor aanslagen in Parijs en op het vliegveld van Brussel.

Hoe kregen ze hem te pakken?

De afgelopen jaren werd er heel veel naar Baghdadi gezocht. Honden van het Amerikaanse leger vonden hem uiteindelijk in het noordwesten van Syrië. Hij zat samen met zijn drie kinderen in een tunnel. Toen de Amerikaanse troepen de tunnel ingingen, heeft IS-leider zichzelf opgeblazen zegt president Trump.

Waarom is dit zo'n groot nieuws?

De vondst van Baghdadi is wereldnieuws. Veel mensen zijn blij met zijn dood en denken dat IS nu een stuk zwakker wordt. Dat is goed nieuws voor Europa en Amerika, die al jarenlang vechten tegen IS om nieuwe aanslagen te voorkomen.

President Trump kondigde de vondst van Baghdadi groots aan:

ANP 

Anderen lazen ook: 'Laat je niet bang maken door aanslagen'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Oooh stinky

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.