Kuri: een schattig robotje

Wie wil dit lieve robotje nou niet?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

Heb je de animatiefilm Wall-E ooit gezien? Een schattige robot speelt daarin de hoofdrol. Nu kun je echt een robot bestellen die misschien nog wel schattiger is. Dit is Kuri!

Twee jaar lang is door allerlei knappe koppen in Amerika aan Kuri gewerkt. Deze week mocht het robotje voor het eerst naar buiten.

Met Kuri haal je een nieuw familielid in huis, vertellen de makers. Want deze rollende robot is er vooral voor de gezelligheid: je moet al blij worden als je z'n schattige robotgezichtje ziet!

Kuri: een schattig robotje

Maar Kuri kan meer. Je kunt er namelijk tegen praten - en hij antwoord in het robots terug. Zo kan Kuri muziek afspelen, foto's maken, de lichten aan- en uitdoen en simpele vragen beantwoorden. Hoe laat het is, bijvoorbeeld. En heel handig: als Kuri bijna leeg is, laadt-ie zichzelf weer op!

Op veel plekken in de wereld worden volop robots geknutseld. Die moeten je in de toekomst met allerlei klusjes kunnen helpen. Kuri is misschien niet de slimste van allemaal, maar misschien wél de schattigste.

Zou jij Kuri wel in je woonkamer willen zien rollen? Dan moet je nog even geduld hebben: voorlopig komt-ie nog niet in Nederland. Alleen in de Verenigde Staten kunnen mensen Kuri eind dit jaar voor bijna 700 euro kopen. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vindt dat een geweldige robot wat zijn dat een knappe koppen die dat hebben gemaakt . Ik wil er ook zo èèn. Blij

Gaaf!! Wat een geweldige robot!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.