Foto: ANP

Wij zijn klaar met corona, maar... corona niet met ons

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Nederland is wel klaar met het virus, maar het virus is nog niet klaar met ons. En om te voorkomen dat we straks weer terug bij af zijn, worden sommige regels weer wat strenger. Dat was de boodschap die premier Rutte gisteren voor Nederland had.

Normaal is-ie zo goedlachs, maar Rutte keek tijdens de laatste persconferentie over corona niet echt blij. 'Het gaat niet goed', zei hij. Het aantal nieuwe corona-besmettingen in ons land is de laatste weken steeds een beetje opgelopen. Tot vorige week. Toen waren dat er bijna even veel als de week daarvoor: zo’n vierduizend mensen. En dat is nog steeds veel. Dus moeten de teugels weer wat strakker. Zoals Rutte het zei: ‘Het is niet leuk, maar het moet gewoon.’
 

Géén feestjes

De premier was er heel duidelijk over: GEEN feestjes meer bij mensen thuis. Daar lopen mensen het vaakst een besmetting op. Er mogen vanaf nu maximaal zes mensen thuis bij elkaar komen. En natuurlijk moet er anderhalve meter afstand tussen die mensen zitten. Kinderen tellen niet mee. 
 

Scholen blijven open

De scholen blijven gewoon open. Maar, benadrukte Rutte: we moeten er wel met z’n allen voor blijven zorgen dat we de boel veilig houden. Blijf dus thuis als je klachten hebt. Als iemand in een gezin corona heeft, blijft het hele gezin thuis. 
 

Opfriscursus basisregels

En natuurlijk moeten we ons ook aan de bestaande regels blijven houden. Voor wie die niet helemaal scherp voor ogen meer heeft, hier een kleine opfrisser:
 
• Houd anderhalve meter afstand
• Blijf bij klachten thuis
• Schud geen handen
• Nies in je ellebogen
• Was vaak je handen
• Vermijd drukte

 

Anderen lazen ook: Kalil (11) maakt lesmateriaal over corona

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf wnr is corona weg?

Ik hoop niet dat hetweer een ramp word

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.