griep

Wil je geen griep? Blijf uit de buurt bij deze dingen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Spierpijn, snot en een bonkend hoofd: er heerst weer griep! Heb jij geen zin om proestend en rillend in bed te liggen? Een Amerikaanse krant zocht uit welke zeven dingen je dan vooral niet aan moet raken.

1. Vliegtuigtafels

Mocht je binnenkort op vakantie gaan: blijf van het klaptafeltje af! Vliegtuigtafeltjes zijn vies. Volgens sommige onderzoeken zelfs viezer dan de wc. Dat komt omdat ze eigenlijk nooit goed worden schoongemaakt.

tafel

2. Vasthoudstangen in bussen en treinen

Probeer er maar niet aan te denken hoeveel mensen voor jou zo’n stang in hun (ongewassen) handen hebben gehad. Niet aankomen dus. En goed je handen wassen als je uit de bus, tram of trein komt.

3. Koffieautomaten en watercoolers

Ben jij ook zo dol op warme chocolademelk uit een automaat? Bijvoorbeeld als je moet wachten in het ziekenhuis of bij de garage. Heb je er weleens bij stil gestaan hoeveel mensen voor jou op diezelfde knop hebben gedrukt? En hoe vaak die knop eigenlijk schoon wordt gemaakt? Eh…Nooit?

koffie

4. Zeepautomaten

Eén op de vier zeepapparaten is besmet met bacteriën waar je ziek van kunt worden. Zelfs de zeep zelf kan besmet zijn, als de bacteriën daar weten te komen.

5. Stoelen aan het gangpad

Vermijd gangpadstoelen, of het nou in de bus of in de bioscoop is. Die stoelen zijn veel viezer doordat ze aangeraakt worden door meer mensen. Veel mensen raken de stoelen in het voorbijgaan even aan. Jij niet meer, jij weet nu beter.

6. Peper- en zoutstellen

In een restaurant staan ze altijd op tafel, maar ze worden maar zelden schoongemaakt. Voortaan maar oppakken met een servetje?

stel

7. Alles in de gymzaal

Bacteriën houden van vochtige warmte, vooral zweet. Je handen plaatsen op een sporttoestel waar net een ziek iemand enorm zwetend op heeft staan sporten, is dus vragen om problemen. Lui op de bank hangen is soms dus echt gezonder.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Door griep straks klassen zonder leraar.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

wauw ik ga dat nooit meer aanraken en zo

Ja natuurlijk

gadverdamme ik blijf voortaan van de elastiekjes af. pfoee

Vooral doen, ik ben al ziek!! Rentweg Duimomlaag

Woa woa woa woa... 'GAME OVER!!!'!!! )-:)

Het van de zeepautomaten klopt niet

Ja inderdaad en vooral met die zeepjes want zeepjes zijn toch HARTSTIKKE SCHOON!!!!!!!

Nee, ze zijn eigenlijk niet schoon.
Mensen wassen hun handen namelijk omdat ze poep en plas-bacterieën op hun handen hebben van de wc. Of natuurlijk andere bacterieën, maar dat blijft vies. Wat ze aanraken nadat ze uit de wc komen, is de zeepmachine, of zeep. Vies hé? (;

Als er bacteriën in de zeep komen is het toch niet meer schoon

Maar ik ben bijna nooit ziek en ik gebruik deze dingen bijna elke dag Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog

Goede tips! Alleen die over die zeep snap ik niet, die toch juist om je handen schòòn te maken? Vraagtzichaf

Echt heel vies! Wel goede tips! Rentweg Rentweg

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.