Foto: Shutterstock
Oproep

Wil jij een stukje van je tuin laten verwilderen?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Ben jij benieuwd wat er met jouw tuin gebeurt als je er een jaar lang niks aan doet? Misschien komen er wel bijzondere kriebelbeestjes op af of groeien er ineens prachtige wilde bloemen. Probeer het en doe mee met het project De Wilde Tuin.

De meeste Nederlanders kiezen voor een keurige, strakke, aangeharkte of betegelde tuin. Maar eentje die schots en scheef is, vol met verschillende dieren, planten en onkruid is toch veel leuker? Hoogleraar ecologie Jens-Christian Svenning denkt dat er op één vierkante meter wel tien tot twintig verschillende soorten planten en dieren oppoppen als je niks aan de tuin doet. 

Een jaar lang niks doen

Voor het project De Wilde Tuin zijn Kidsweek, de krant NRC en Tilburg University op zoek naar kinderen (en hun ouders) die een jaar lang één vierkante meter tuin willen laten verwilderen om te zien wat er gebeurt. Zes wetenschappers kijken met je mee. Als je meedoet, krijg je elke maand een nieuwsbrief met tips en drie of vier keer een vragenlijst over je tuin. Ook word je gevraagd foto's ervan in te sturen.

Klein of groot

Heb je een kleine tuin? Ook dan kun je meedoen met een kleiner stukje grond of met een pot. Maar je mag ook een lekker groot stuk tuin laten  verwilderen.

Opgeven

Heb je zin om mee te doen? Geef je dan vóór zondag 6 maart op via deze site. Meer informatie over De Wilde Tuin vind je hier. Daarnaast volgen wij graag een Kidsweek-lezer die meedoet met het project. Vind je dat leuk? Stuur dan een mailtje naar redactie@kidsweek.nl met als onderwerp De Wilde Tuin.

Anderen lazen ook: Zo kun je de bij een handje helpen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook