Foto: ANP

Wilde aap valt mensen aan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Gezocht: insluiper die mensen aanvalt. Hij is harig en heeft scherpe tanden. In Japan is de politie op zoek naar een bijzondere dader: een wilde aap. De Japanse makaak zorgt voor problemen in de stad Yamaguchi. Hij viel al zo’n 42 mensen aan, schrijft RTL Nieuws. 

De problemen begonnen begin deze maand. Een Japanse makaak beet mensen in hun arm, been, buik of nek. Volgens sommige slachtoffers kwam het dier doodleuk hun huis in, via een open raam of deur. 

Wilde aap

In het begin had de wilde aap het alleen op vrouwen en kinderen voorzien. Later werden ook mannen en oudere mensen slachtoffer. Zeker 42 mensen raakten gewond door gebijt, maar ook gekrab.

Slimme makaak

De politie probeert de dader(s) te vangen met een val. Ze weten nog niet of het om één of meer Japanse makaken gaat. Hoeveel het er ook zijn: slim zijn ze wel. Want tot nu toe liep het dier nog niet in de val. Bang lijkt het dier ook niet: de agenten die op straat patrouilleren schrikken hem niet af.

Niet meer zo kwetsbaar

De Japanse makaak komt voor in grote delen van Japan. Vroeger was de soort kwetsbaar, maar de laatste tijd werden er meer makaken geboren. Maar ja, het klikt dus niet altijd even goed met de mens. 

Anderen lazen ook: Hoe daten apen online?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook