Foto Reuters

Wilde dieren zijn blij met lege steden!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Door de lockdowns is het op plaatsen waar het normaal krioelt van de mensen nu heel rustig. En daar zijn de wilde dieren maar wat blij mee.

Op veel plekken grijpen wilde dieren de kans om eens op hun gemakkie een kijkje te nemen in de stille steden. Kijk je mee?
Foto EPADe stranden van de Peruaanse hoofdstad Lima zijn sinds een week of twee verboden terrein voor mensen. Hun plek is ingenomen door krijsende meeuwen en pootje badende pelikanen.


In hartje Barcelona, waar het tot de corona-crisis altijd superdruk was, scharrelde een everzwijn knorrend door de struiken.

Foto AFPIn het Chileense Santiago trok vorige week een lenige poema door de verlaten straten, op zoek naar een hapje eten.  

Foto ReutersDe inwoners van de plaats Llandudno in Wales, waar ook strenge corona-regels gelden, kregen bezoek van een troepje wilde kasjmirgeiten. Gehuld in hun superzachte dikke wol-vachten stapten ze nieuwsgierig rond. 'Mooi. Nou hoef ik m'n heg niet meer te snoeien', grapte een bewoner.

Hobbemakade Amsterdam  Foto Rolf RosingOok onze eigen beeldredacteur Rolf Rosing, die altijd de mooiste foto's uitzoekt voor in de krant Kidsweek, kwam een stelletje dieren tegen die relaxed in een stil Amsterdam liepen. 'Dit is de Hobbemakade op maandagochtend', vertelt hij over zijn foto.

Anderen lazen ook: Wollige grasmaaiers op Paleis Soestdijk.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Nederland moet niet corona drones want alsje boodschappen doet kan je niks pakken met een droon.

Nederland moet geen corona drones bijvoorbeeld je gaat boodschappen doen met een droon hoe pak je dat dan op?

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps