wolf

Wilde wolf gezien in Nederland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een wilde wolf. Die zien we bijna nooit in Nederland. Normaal houden de dieren zich liever schuil, maar woensdagochtend is in de provincie Gelderland toch echt een wolf gezien.

Het dier werd op verschillende plekken in de provincie Gelderland door mensen gezien en gefilmd. Het gebeurt steeds vaker dat mensen denken dat ze een wolf zien. Maar vaak is het onduidelijk of het écht een wolf is, of misschien wel een loslopende hond. Deze keer weten experts het zeker, het is een echte. Het is al de derde keer in 2018 dat er een wolf in Nederland gezien wordt.

Duitse wolven

In Nederland wonen geen wilde wolven. Maar er komen de laatste tijd wel steeds meer Duitse wolven even naar ons land. Dat komt omdat het aantal wolven in het Duitsland aan het groeien is. In het jaar 2000 was er nog maar één groep wolven, maar inmiddels het er al 60.

Zodra de wolven ouder worden gaan ze op zoek naar een eigen plek om te wonen. En hierdoor komen de Duitse wolven ook langzaam naar Nederland. Maar we hoeven ons geen zorgen te maken, er zijn nog geen wolven die echt in ons land wonen. 

Bekijk hieronder een filmpje van de wolf:

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Wolf moet naar wolvenpark.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Aahww Blij en woww Duimomhoog Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.