divina

Winnaar Kindervredesprijs: 'Deze is voor alle kinderen in Kameroen'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

In Den Haag wordt vandaag voor de 15de keer de Kindervredesprijs uitgereikt. Met dit jaar niet naar één, maar twee winnaars: de Zweedse Greta Thunberg (16) én de Kameroense Divina Maloum (14). Greta ken je vast al, maar wie is Divina?

‘Ik ben zo blij met de prijs! Toen ik hoorde dat ik gewonnen had, danste ik door de kamer. Hij is voor alle kinderen in Kameroen. Er is veel mis in mijn land. Vooral in het noorden waar veel armoede en geweld is. Dat ontdekte ik toen ik tien was. We gingen op bezoek bij familie en ik ontmoette Alimatou. Zij was net zo oud als ik, maar woonde in een hutje met een stokoude man. Daar was ze mee getrouwd, vertelde ze. Hij sloeg haar. Ze vertelde dat dat daar normaal was. Het liet me niet los toen ik weer thuis was. Iedereen moet weten dat dit níet normaal is. En dat dit moet veranderen.’

Cartoons

Divina bedacht Children for Peace. ‘Lessen waarin kinderen leren om voor zichzelf op te komen. Daarin gebruik ik veel striptekeningen die ik zelf maak. Zo begrijpen ook de kinderen die niet kunnen lezen het. De workshops worden nu door het hele land gegeven. En daar ben ik supersúpertrots op.’

Anderen lazen ook: Test jouw kennis: wat weet jij over kinderrechten?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Het is een erg boeiend verhaal zeg!

Dit raakt!

Gefeliciteerd Divina! Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps