ANP

Winnaar veiling mag voor 23 miljoen mee naar de ruimte

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Amazon-oprichter Jeff Bezos heeft een onbekende man of vrouw héél erg blij gemaakt. De rijke geluksvogel mag met hem mee naar de ruimte. Daar moet wel flink voor in de buidel worden getast: de reis kost 23 miljoen euro.

De gelukkige winnaar werd bekend gemaakt tijdens een speciale veiling. In totaal deden bijna 7600 mensen uit 159 verschillende landen mee om het ruimtereisje met de raket van Bezos te bemachtigen. De winnaar hoeft niet in zijn uppie aan boord. Bezos gaat zelf ook mee naar de ruimte, samen met zijn broer.

Kort tripje

De lancering van de New Shepard staat gepland op 20 juli. Op die dag zal de raket vanuit de Amerikaanse staat Texas 100 kilometer de ruimte in worden geschoten. Daar zal hij een paar minuten ronddraaien, waarna hij weer terug gaat naar de aarde. Een kort tripje met een heel hoog prijskaartje dus!

Wist jij dat Jeff Bezos de aller-rijkste man ter wereld is? De miljardair is goed voor zo'n 162 miljard euro. Het is al jaren zijn droom om mensen als vakantietripje naar de ruimte te brengen.

Op social media wordt de New Shepard raket soms vergeleken met een ... piemel. Wat vind jij?

ANP

ANP

Anderen lazen ook: Bezos weer de allerrijkste.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook