winnende foto's

Winnende foto's te zien in Museon in Den Haag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Een vakkundige foto maken is zo makkelijk nog niet. Toch werden voor de fotowedstrijd van National Geographic Junior bijna drieduizend foto's ingezonden. Een professionele jury koos drie winnende foto's, die nu te zien zijn in een Haags museum.

De drieduizend foto's werden gemaakt en opgestuurd door Nederlandse en Vlaamse kinderen tussen de 8 en 15 jaar. Uit die duizenden foto's werden weer twintig foto's geselecteerd die kans maakten om te winnen. Uiteindelijk koos de jury drie winnende foto’s, die nu in het Museon in Den Haag te zien zijn.

Lastige keus

In de jury zaten dit jaar Renske Lamers (hoofdredacteur National Geographic Junior), Arno Kantelberg (hoofdredacteur National Geographic Magazine), Marco Borsato (zanger en fotograaf), Sacha de Boer (portretfotograaf) en Frederik Buyckx (fotograaf en finalist National Geographic Fotowedstrijd 2009). Zij stonden voor de lastige keus om de winnende foto's te kiezen. Maar het is ze gelukt!

Winnende foto's

De jonge fotografen konden in drie verschillende categorieën een prijs winnen. Zo won Dirk Hoogenstein (14) met Tweekoppige zaagbek  in de categorie Dier. Mathis Vandermeeren (15) won met The three and sun  in de categorie Landschap. En in de categorie Raar maar waar was Luna Vanhoutte (11) de winnaar met Drijvende blauwe lucht. Nina Ahrens (15) won de publieksprijs met haar foto De helderste ster. Je ziet de winnende foto's hieronder.

dierTweekoppige zaagbek

raar maar waarDrijvende blauwe lucht

landschapThe three and the sun

publieksprijsDe helderste ster

Den Haag

De winnaars werden al op 17 november bekend gemaakt en krijgen een plekje in het tijdschrift National Geographic Junior. Wil je de foto's met eigen ogen bekijken, dan heb je geluk. Ze hangen nog in het Museon in Den Haag

Anderen lazen ook: Dit liedje wint wedstrijd Kinderen voor Kinderen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Blij Juichen Duimomhoog prachtige foto mijn vader is ook fotograaf maar dit is net zo mooi en dat voor kinderen perfect

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps