Winsum met het Winsumerdiep. Foto ANWB

Winsum is Nederlands allermooiste dorp

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Apetrots is de burgemeester van het Groningse Winsum. Zijn dorp is verkozen tot het allermooiste dorp van Nederland. Volgens de jury is Winsum een 'prachtdorp'. 

De ANWB riep de verkiezing van het mooie dorp dit jaar in het leven. Dertigduizend Nederlanders brachten de afgelopen tijd hun stem uit op één van de vijftig dorpen die de bond had geselecteerd. De echte winnaar werd bepaald door een jury. Andere dorpjes die het goed deden in de verkiezing waren Urk (Flevoland), Elsloo (Limburg), Oisterwijk (Noord-Brabant) en Hollum (Friesland).

Supertrotse burgemeester

Burgemeester Henk Jan Bolding kan zijn geluk niet op: 'Prachtig hè?! Ik ben supertrots. Het is ook zo terecht', zegt hij tegen de NOS. Winsum sprong er volgens de jury uit vanwege het gezellige centrum, de mooie gebouwen en het dorpsleven met fijne kroegen en verschillende soorten winkeltjes. 

'Heerlijk dwalen'

'Heerlijke straatjes om doorheen te dwalen, twee kerken, twee molens en dat schitterende Winsumerdiep', schrijft de dolenthousiaste jury. Dat Winsumerdiep zie je trouwens op de foto boven dit artikel. Heb jij al zin om Winsum een bezoekje te brengen? 

Anderen lazen ook: Inwoners Frozen-dorp zijn drukte spuugzat

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook