Daisy Mertens

Wint juf Daisy de prijs voor beste leraar?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Het is een spannende week voor juf Daisy (31) uit Venray. Ze maakt kans op een prijs voor de beste leraar ter wereld. In Dubai wordt zondag de winnaar bekendgemaakt.

Juf Daisy werkt op basisschool De Vuurvogel in Helmond (Noord-Brabant) en is één van de tien finalisten. Woensdag vertrok ze naar Dubai, waar zondag de winnaar wordt bekendgemaakt. Heel zenuwachtig is ze niet. ‘Ik vind het eigenlijk niet zo spannend. Ik heb er vooral heel veel zin in’, vertelt ze aan Kidsweek.

Miljoen dollar

De juf of meester die wint, krijgt een miljoen dollar. Zelf hoopt juf Daisy dat een leraar uit een ontwikkelingsland wint, omdat zo iemand het geld veel beter kan gebruiken. 'Maar mijn leerlingen hopen dat ik win. Heel lief. "We weten dat jij het geld ook gaat inzetten voor ontwikkelingslanden", zeiden ze. Mijn plan? Als ik win gaat het geld naar een project dat ik samen met prinses Laurentien ben begonnen. We willen dat kinderen en volwassenen meer samenwerken. Niet alleen in Nederland.'

One Direction

In Dubai heeft juf Daisy een druk programma. 'Er wordt veel vergaderd, bijvoorbeeld over hoe leraren uit verschillende landen met elkaar kunnen samenwerken. Verder praat ik met journalisten en zaterdagavond is er een concert met Rita Ora, Little Mix en Liam Payne van One Direction. Tijd om op het strand te liggen, is er dus niet', zegt ze lachend.

Daisy Mertens

Anderen lazen ook: Is juf Daisy de beste juf van de wereld?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

mijn meester is beter dat weet ik zeker weet jij dat ook dat jou juf/meester beter is

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.