Een sneeuwpop op het beroemde Times Square in New York. Foto: AFP

Winterse plaatjes: dik pak sneeuw in de VS

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Een enorme sneeuwstorm heeft een deel van de Verenigde Staten bedekt met een dik pak sneeuw. Van soms wel meer dan één meter (!) dik. Dat levert mooie plaatjes, maar ook overlast op.

De sneeuw viel in het noordoosten van de VS. Op sommige plaatsen viel de sneeuw extreem snel. Door zware sneeuwval en ijs op elektriciteitskabels kwamen ongeveer 50.000 mensen in de staten Virginia, Pennsylvania en New York zonder stroom te zitten. 

Sneeuwpret in New York

In New York viel minder sneeuw dan voorspeld, maar toch kleurt ook die stad helemaal wit. Gisteren werden 50 miljoen inwoners in die regio opgeroepen zoveel mogelijk thuis te blijven. Normaal gesproken zou zo'n sneeuwstorm veel schoolkinderen een dagje ijsvrij hebben bezorgd, maar nu hebben veel kinderen online les. Toch is er veel sneeuwpret. Kijk maar mee.

Sleeën maar!

Sneeuwpret in New York. Foto: Reuters

Wie zich op straat waagt, moet zich goed inpakken.

Sneeuw in New York. Foto: Reuters

Sliding!

Sneeuw in New York. Foto: Reuters

En natuurlijk moet er ook sneeuw geruimd worden...

Sneeuw ruimen in New York. Foto: Reuters

Anderen lazen ook: Nina en Luuk uit Oostenrijk hebben al sneeuw

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het wel grappig. Ik heb er ook geen problemen mee.
Dus laat die kinderen maar.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.