wintersportles oostenrijk

Wintersportles verplicht op Oostenrijkse scholen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Skiën laat Oostenrijkers steeds vaker koud. Dat brengt niet alleen de economie in gevaar, het is ook slecht voor het imago van het Alpenland. En dus verzon de nieuwe regering een oplossing: alle leerlingen moeten verplicht op wintersportles.

Je zou het met al die hoge bergen en sneeuwwitte skigebieden bijna niet geloven, maar toch zijn er steeds minder Oostenrijkers die wintersporten. Zes op de tien skiet, snowboardt of langlauft nooit. En dat is een beetje gek, vindt de nieuwe conservatief-groene regering. Want skiën hoort bij Oostenrijk, zoals schaatsen bij Nederland hoort.

En dus is er nu een plan om alle Oostenrijkse leerlingen verplicht op de lange latten te zetten. Basisschoolleerlingen moeten vier dagen per jaar op ski-les, middelbare scholieren minimaal een week. Wanneer de verplichting ingaat, is onbekend.

Toerisme

Wintersport is voor Oostenrijk niet alleen belangrijk als traditie. Er wordt ook flink geld mee verdiend. Eén op de vijftien Oostenrijkers werkt in het toerisme, en in skigebieden is dat nog veel meer. 

Europese Unie

Tot 1996 was skiën ook al een verplicht vak op alle Oostenrijkse scholen. Toen het land lid werd van de Europese Unie besloot de toenmalige regering het geld voor de skilessen voortaan te besteden aan extra taalonderwijs. 

Anderen lazen ook: Burgerschap straks verplicht vak op school?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Het is goed dat ze leren skiën.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.