musical.ly

Wisselende reacties op nieuwe naam Musical.ly

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Musical.ly werd vorig jaar gekocht door het Chinese Bytedance. Dat bedrijf heeft nu besloten om de app samen te voegen met de concurrent, TikTok. 

De reden dat de app nu wordt samengevoegd met TikTok, en niet andersom, is omdat de Chinese variant vijf keer zo groot is. Musical.ly zou wereldwijd 100 miljoen maandelijkse gebruikers hebben. Tik Tok heeft er volgens Bytedance 500 miljoen. 

Meer volgers

Sara Dol (16) is er erg blij mee. Ze begon al op haar 6de met filmpjes maken en is nu een van de bekendste Musers (of is het nu Tiktokkers?) van Nederland. ‘Ik vind het een supergoed idee dat Musical.ly Tiktok wordt. De app is nu veel groter, dus ik krijg er een hele hoop volgers over de hele wereld bij. Ook uit China bijvoorbeeld! Dit geeft mij weer nieuwe energie om nog betere video’s te maken.’

Voor jou

TikTok belooft dat de populairste elementen van Musical.ly blijven in de nieuwe versie. Er komt bijvoorbeeld een videoaanbod onder de noemer 'Voor jou'. Daarnaast kan er voortaan gereageerd worden op andere video's. Bang zijn om alles kwijt te raken? Dat hoeft niet. Gegevens en video's van Musical.ly blijven in de nieuwe app gewoon bestaan.

Stomme keuze

Veel gebruikers van Musical.ly vinden deze samenvoeging maar niks. Zo lieten ze aan het Jeugdjournaal weten. Volgens Sara gebeurde dat voordat de update er was. 'Toen iedereen eenmaal zag hoe het eruit ziet zag ik alleen nog positieve berichten. Ik denk dat mensen gewoon even moesten wennen toen ze hoorden dat het ging veranderen.'

Anderen lazen ook: Kennismaken met 10 populaire Musers.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het niet fijn omdat het gewoon een rare en kinderachtige naam is gelukkig

Ik vind Musical.ly ook een veel leukere naam dan TikTok.

Tik tok is de leukste app van de wereld ,want je kunrt allemaal filmpjes majken en als je foto's in je galerij hebkun je die er ook op zetten

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps