Kraanwater

Wist je deze vijf dingen al over water?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Valerie
Valerie
van Vliet

Het is Nationale Kraanwaterdag! 200.000 kinderen door heel Nederland drinken vandaag alleen water op school. Vijf weetjes over dit gezonde drankje. 

1. 1 tot 1,5 liter

Totdat je veertien bent, heb je één tot 1,5 liter water nodig per dag. Dat zijn zo’n vijf tot acht glazen. Wanneer je ouder wordt, moet je zelfs twee liter water drinken op een dag. Je hebt zoveel nodig omdat je vocht verliest door te plassen, zweten en zelfs te ademen. Als je sport zweet je meer, dus moet je ook meer water drinken.

2. Geen slechte stoffen

Water is erg goed voor je. In frisdrank en sap zitten allerlei slechte stoffen die in water niet zitten. Als je water drinkt heb je minder kans op hoofdpijn, duizeligheid, een droge mond, gaatjes in je tanden, overgewicht en nog veel meer!

3. Milieuvriendelijk

Kraanwater is niet alleen goed voor je gezondheid. Als je meer water uit de kraan drinkt, kost het je ouders minder geld. Bovendien zijn dranken uit een pak of fles dertig tot 1300 keer slechter voor het milieu dan kraanwater. Wanneer je gewoon water drinkt ben je dus niet alleen lief voor jezelf, maar ook voor je ouders en het milieu!

4. Lekker kraanwater

Aan kraanwater worden stoffen toegevoegd om het schoner te maken. In sommige landen kun je daardoor niet uit de kraan drinken of is het kraanwater gewoon niet lekker. In Nederland kan dat gelukkig wel. In 2020 hadden we zelfs het op één na lekkerste kraanwater van Europa. Alleen Oostenrijks water vonden mensen lekkerder.

5. Ziek

De Europese landen met gezond kraanwater hebben geluk. In 2019 kwamen wetenschappers erachter dat meer dan twee miljard mensen op de wereld niet eens veilig water kunnen drinken! Zij halen hun water uit meren of rivieren, waardoor ze snel ziek kunnen worden. Geniet dus maar extra van je gezonde glas water vandaag!

Anderen lazen ook: Vijf chocoweetjes om je vingers bij af te likken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook