Kinderen komen aan op school

Wist je dit al over het nieuwe schooljaar?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Valerie
Valerie
van Vliet

Vroeg opstaan, veel leren en je vrienden elke dag zien. Vanaf vandaag mogen kinderen in het noorden van het land weer naar school. Maar hoe zit het met de coronaregels en wanneer is de rest van Nederland aan de beurt? Een paar feitjes over schooljaar 2021-2022.

Op de middelbare school moeten kinderen afstand houden en mondkapjes dragen. Gelukkig zijn de regels op basisscholen niet zo streng. Alleen de leraren en ouders moeten daar op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. Wel moet je nog thuisblijven van de bassischool als je verkoudsheidklachten hebt. Al heeft de regering gezegd dat je je geen zorgen hoeft te maken bij een paar keer hoesten. De kans is klein dat je dan corona hebt.

Midden en zuid

Het schooljaar is nog alleen begonnen voor de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Noord-Holland en delen van Flevoland, Gelderland en Utrecht. Kinderen in midden Nederland kunnen elke ochtend nog lekker uitslapen tot volgende week maandag. De scholen in het zuiden van het land beginnen pas over twee weken. Maar ja, de vakantie daar begon dan ook twee weken later.

Weer vakantie

Baal je nou enorm dat je weer zoveel moet schrijven en rekenen? Geen zorgen! Op 15 oktober begint alweer de herfstvakantie voor het noorden van het land. De rest van het land heeft een week later vakantie. Ook de volgende zomervakantie begint niet zo laat dit jaar. Op 9 juli kan het midden van Nederland alweer lekker elke dag in het opblaasbad liggen. 

Anderen lazen ook: 10 grappig schooldillema's: wat kies jij?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook