virgil van dijk

Wist jij deze 7 dingen al over Virgil van Dijk?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Voetballer Virgil van Dijk is door zijn collega's in de Premier League verkozen tot Speler van het Jaar. Die prijs kreeg-ie afgelopen zondag bij de uitreiking van de PFA Awards in Londen. Een mooie bekroning op een spannend seizoen bij Liverpool. Zijn ploeg maakt namelijk nog kans op de landstitel en het winnen van de Champions League. Wist jij deze 7 dingen al over de verdediger?

1. Hij is Surinaams-Nederlands

Van Dijk heeft een Nederlandse vader Ron en een Surinaamse moeder Helen Fo Sieeuw.

2. Hij is de duurste verdediger ooit

Hij vertrok in januari 2018 voor liefst 86 miljoen euro van Southampton naar Liverpool. Deze club betaalde nog nooit zo'n hoog bedrag voor een nieuwe speler. Daarmee werd hij zowel de duurste verdediger als de duurste Nederlandse voetballer ooit.

3. Hij moest ooit met spoed geopereerd worden

In 2011 speelde Van Dijk voor FC Groningen, maar werd in april met spoed naar het Martini Ziekenhuis gebracht. Hij had een vergevorderde buikvliesontsteking en niervergiftiging en moest vechten voor zijn leven. Hij werd met spoed geopereerd en zijn herstel duurde lang. Gelukkig kwam hij er weer bovenop en speelt hij inmiddels weer.

4. Zowel PSV als Ajax wilden hem niet

In de zomer van 2013 had PSV interesse in hem om hun verdediging te komen versterken. De Eindhovense club koos uiteindelijk voor Jeffrey Bruma als nieuwe centrale verdediger. Van Dijk nam via zijn zaakwaarnemer contact op met Marc Overmars om een overstap naar AFC Ajax te bespreken. Ook zij kozen voor een andere verdediger, Mike van der Hoorn.

5. Zijn eerste wedstrijd voor Liverpool

Van Dijk maakte speelde voor het eerst in de Premier League voor Liverpool op maandag 22 januari 2018. Het was niet echt een spannende uitwedstrijd, ze speelden namelijk tegen een team die op dat moment onderaan stond: Swansea City.

6. Hij was eerst 'derde aanvoerder' voor Liverpool

Op 24 oktober 2018 stond van Dijk voor het eerst als aanvoerder op het veld voor Liverpool. In diezelfde week werd bekend dat hij derde aanvoerder werd achter Jordan Henderson en James Milner.

7. Hij was hoogste nieuwe binnenkomer in top-100 beste voetballers

In december 2018 was Van Dijk met - positie 24 - de hoogste nieuwe binnenkomer in de lijst van 100 beste voetballers in de wereld. Deze wordt ieder jaar gemaakt door The Guardian, een Engelse krant.

Anderen lazen ook: De 5 bizarste transfers aller tijden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

wa make joh

Van dijk is de beste speller van de wereld en messi is de slechste

super goede speler !!!!!!!!!!!!!!!!!!

ik vind dit een leuke website

geweldige site 10 sterren voor jullie!!!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps