Witte Huis, Washington D.C.

Witte Huis tijdelijk telefonisch onbereikbaar

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Wie het Witte Huis belt, krijgt sinds zaterdag een nogal ongewone mededeling. De Republikeinen en de Democraten, de politieke partijen van Amerika, hebben namelijk ruzie over een wet.

In Amerika betekent dat een shutdown. De regering mag dan geen geld uitgeven. De honderdduizenden mensen die voor de Amerikaanse overheid werken, in bijvoorbeeld musea, nationale parken en gemeentehuizen, zitten daarom sinds zaterdag thuis zonder salaris. De gebouwen waar ze werken zijn door de shutdown gesloten. De Amerikaanse president Donald Trump, de baas van de Republikeinen, geeft de Democraten de schuld.

Ruzie

De ruzie tussen de twee partijen gaat over de verdeling van geld, maar ook over de ‘Dreamers’. Dat zijn ongeveer 800.000 jongeren die als kind illegaal met hun ouders Amerika binnenkwamen. Ze zijn opgegroeid in Amerika en kennen het land waar ze geboren zijn vaak helemaal niet. Dankzij een wet van oud-president Barack Obama uit 2012 mochten deze jongeren in Amerika blijven. President Trump wil die wet intrekken zodat ze moeten vertrekken.

Op slot

Door de ruzie is de overheid nu dus 'gesloten’. Daarom neemt nu ook in het Witte Huis niemand de telefoon op. Wie belt krijg een bandje te horen met deze tekst: ‘We kunnen uw telefoontje helaas niet beantwoorden. De overheid is in shutdown. We kijken ernaar uit om uw telefoontjes te beantwoorden wanneer de overheid weer open is.’

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Gluren bij de Trumps: Witte Huis versierd voor Kerst of Even geen Twitter voor Donald Trump.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.