kans op sneeuw

Woensdag kans op (een laagje) sneeuw

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Volgens weervoorspellers is er deze week kans op sneeuw. Het kan dus zomaar zijn dat wanneer jij woensdag de gordijnen opendoet je een laagje sneeuw ziet.

De kans op een witte winter leek eigenlijk al voorbij. In het noorden van ons land was eind januari een witte mist te zien. Rond diezelfde tijd hadden mensen in Limburg ook een beetje sneeuw. Daar bleef het bij. Tot woensdag dus misschien. Dan is er op verschillende plekken in ons land kans op winterse buien.

Zuid-Limburg en de Veluwe

De voorspelling is dat de lucht dinsdag later op de dag een stuk kouder wordt. Dat vergroot de kans op sneeuw wanneer er veel regen valt. Daalt de temperatuur dan ook nog eens tot dicht bij nul, dan kan er (natte) sneeuw vallen. Woon jij in Zuid-Limburg of in de buurt van de Veluwe? Dan heb je geluk: de kans op (een laagje) sneeuw is daar het grootst.

Winterfoto's

Omdat het de afgelopen tijd nogal warm was voor de tijd van het jaar is de kans op een echt winterlandschap erg klein. Als de sneeuw al blijft liggen, dan is dat alleen op het gras, auto's of tuintafeltjes. Wel net genoeg om nog mooie winterfotootjes te maken.

Anderen lazen ook: Winter wordt steeds korter: hoe zit dat?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Dat is echt geweldig nieuwsWant ik had de hele tijd zitte wachte op Sneeuw

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps