Deze vuurtoren in de VS staat te koop

Wonen in een vuurtoren? De VS zet er vier te koop

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Je hebt het beste uitzicht in de wijde omgeving en kunt elke dag een frisse duik nemen in zee. De Verenigde Staten zet vier vuurtorens te koop.

Vuurtorens waren vroeger erg belangrijk. Ze zorgden ervoor dat schepen niet tegen de kust of zandbanken botsten. Nu kunnen kapiteinen met moderne apparatuur zelf zien hoe ver ze van land en obstakels vandaan zijn. Veel vuurtorens hebben daardoor hun oude functie verloren.

Gratis vuurtoren

Maar het zijn wel bijzondere bouwwerken, vaak meer dan honderd jaar oud. Zonde om te slopen dus! De Verenigde Staten (VS) zet daarom regelmatig vuurtorens in de verkoop. Er zijn er nu vier te koop. Daarnaast zijn er ook nog zes gratis. Maar dan moet je er iets goeds mee doen voor het publiek.

Al 150 verkocht

Dit is niet de eerste keer dat het land vuurtorens verkoopt en weggeeft. Sinds 2000 hebben al zo’n 150 vuurtorens een nieuwe eigenaar gekregen. De gebouwen die nu weggaan, kun je hier bekijken. 

Anderen lazen ook: Ruzie over vuurtorenkleur

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook