Eigen beeld
Dier van het Jaar

Wordt biggenredder Bram Dier van het Jaar 2022?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Ze hebben allemaal een bijzonder verhaal, maar welk dier wordt Kidsweek Dier van het Jaar 2022? Wordt het hond Bram?

Dappere Bram redde de levens van een paar kleine hangbuikzwijntjes. Begin dit jaar werden die gespot in het Kuinderbos in Flevoland. Waarschijnlijk waren ze daar achtergelaten door iemand die ze niet meer wilde hebben. Al snel werd een van de zwijntjes gevangen, maar de andere drie wisten steeds weer te ontkomen.

Opgegeven

Na dagen en dagen proberen, had de boswachter de moed al bijna opgegeven. Maar dan moet je net jachthond Bram hebben. Hij is de diensthond van Staatsbosbeheer en kent het bos dus op z’n duimpje. Met een warmtecamera had de boswachter gezien dat de zwijntjes zich onder een oude hut verborgen hielden. Ze lieten zich opnieuw niet lokken met voer.

Toen minuten

Maar toen kwam Bram in actie. De jachthond wist de zwijntjes in tien minuten één voor één onder de oude hut vandaan te drijven, recht in de armen van de boswachter. Ze hebben een nieuw huisje gevonden waar ze een fijn varkensleven kunnen gaan leiden. Dankzij biggenredder Bram!

Goed doel: Staatsbosbeheer

Stem jij op Bram?
Ga naar www.diervanhetjaar.nl en stem! Let op: je mag maar één keer stemmen. Als je dat doet, maak je automatisch kans op een leuke prijs.

 

Meer lezen over de Dier van het Jaar Verkiezing? Hier vind je al onze artikelen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook