Floris

Wordt damhert Floris Dier van het Jaar 2020?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Ze hebben allemaal een bijzonder verhaal, maar welk dier wordt Kidsweek Dier van het Jaar 2020? Wordt het damhert Floris?

Damhert Floris uit het Drentse Ruinen is een beetje onhandig. Nou ja, een beetje… Hij had dit voorjaar ineens zomaar een regenton in zijn gewei zitten. Niemand had gezien hoe dat daar gekomen was. Maar de ton zat muurvast. Zijn baasje Hilbert kreeg het met geen mogelijkheid los. Pas toen Floris een paar weken later zijn gewei verloor, viel ook de ton op de grond.

Appels

Eerder zat er ook al eens een ijzeren mand hartstikke klem op z’n kop. Dat vonden zijn eigenaren toen zo grappig dat ze er van een afstand appels in probeerden te gooien. Het gewei van Floris is inmiddels weer helemaal aangegroeid. En iedereen houdt natuurlijk zijn hart vast wat daar nú weer in vast komt te zitten.

Goed doel: Stichting het Nationaal Park de Hoge Veluwe

PDF-pictogram Buttons floris2020.pdfStem jij op Floris?

Ga naar www.diervanhetjaar.nl en stem! Let op: je mag maar één keer stemmen. Als je dat doet, maak je automatisch kans op een jaarabonnement op Apenheul voor 2021.

Anderen lazen ook: Dier van het Jaar 2020: voer actie voor jouw dier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Alle dieren zijn lief en leuk maar ik hoop echt dat het varkentje thor wint !!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.