Dossier IS

Wordt er nog steeds gevochten in Syrië?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

'We vechten even niet.' Dat spraken een paar partijen deze week in Syrië af. Op een aantal plekken wordt nog doorgevochten. Toch is het hier en daar wat rustiger. Eindelijk kunnen sommige inwoners even op adem komen. Hoe zit dat? 

Wie vechten er allemaal?
Het is een ingewikkelde wirwar van partijen die vechten in Syrië. Het leger van president Assad. Terreurorganisaties als IS en al-Nusra. Zo’n honderd verschillende rebellengroepen.

En dan heb je ook nog de Amerikanen die een internationale strijdmacht leiden die vanuit de lucht terreurgroep IS aanvalt. Rusland zegt dat ook te doen, maar lijkt toch vooral rebellen te bombarderen die juist door de Amerikanen gesteund worden. En ondertussen zit de bevolking in de knel.

Syrie KW 2

Goed voornemen
In steden waar hard wordt gevochten, dreigen duizenden Syriërs te sterven van de honger. 'Als wij nou in ieder geval twee weken stoppen met vuren', spraken Rusland en de VS af.

Minder bombardementen
Vorig weekend ging de wapenstilstand in. Deze week waren er inderdaad minder bombardementen. Hulpverleners grepen hun kans en reden met tientallen vrachtwagens vol eten en medicijnen naar mensen in nood.

Echte vrede lijkt na vijf jaar oorlog nog niet in zicht te zijn. Maar een klein beetje hoop brengt het staat-het-vuren wel. Soms lukt het kinderen nu een tijdje ongestoord buiten te spelen. En dat is lang niet voorgekomen in Syrië.

Hoe zit het precies met Syrië, de oorlog en terreurgroep IS? In ons Dossier IS staan al onze uitlegartikelen op een rij.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons op FacebookWhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

WAT ZIELIG IK BEN BLIJ DAT ZE KUNNEN RUSTEN

Zielig voor die kinderen

zielig voor die kinderen

Ik ben het er mee met voornemen!!!
Eigenlijk langer dan twee weken vind ik!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps