Raissa
Huisdier van het Jaar

Wordt hond Raissa Huisdier van het Jaar 2022?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Ze hebben allemaal een bijzonder verhaal, maar welk dier wordt Kidsweek Huisdier van het Jaar 2022? Wordt het hond Raissa?

Baasje Jayden (11) uit Tolkamer: ‘Raissa woonde eerst op straat in Portugal. Daar is ze opgevangen door een asiel en toen helemaal naar Nederland gekomen. Eerst was ze heel bang, omdat ze ons niet helemaal vertrouwde. Maar dat ging snel over. Nu is ze heel lief en knuffelig.'

Veel meegemaakt

'Raissa heeft waarschijnlijk veel meegemaakt. Misschien is ze een jachthond geweest. Ze had namelijk een grote clip in haar oren. Die ging ontsteken en nu is er een stuk van haar oor af. Zelf heb ik ook veel meegemaakt. Ik woon sinds anderhalf ben bij mijn pleegouders. Ik herken me wel in Raissa.’

Stem jij op hond Raissa?

Stemmen kan tot maandag 3 oktober via diervanhetjaar.nl. Het winnende dier wint een ingelijste illustratie van zijn of haar huisdier gemaakt door Isa Bredt. Je kent haar misschien wel van het populaire Instagram-account @pet_disneyfication, waar ze van gewone huisdieren ware Disney-personages maakt.

Anderen lazen ook: Dit zijn de genomineerden voor Huisdier van het Jaar 2022

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook