Wellington’s beroemde kat Mittens Foto: Twitter @pandoratolson

Wordt kat Mittens Nieuw-Zeelander van het jaar?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Wordt het de Nieuw-Zeelandse minister-president, een belangrijke dokter of toch kat Mittens? Dat is de grote vraag bij de verkiezing van Nieuw-Zeelander van het jaar 2020.

Kat Mittens is een internationale bekendheid. Het avontuurlijke beestje uit Nieuw-Zeeland heeft enorm veel fans op social media (meer dan 52.000 op Facebook). Mittens woont in de hoofdstad Wellington en houdt er van om de deur uit te gaan voor een wandelingetje. Dan trippelt de Turkse angora-kat vaak even de universiteit, het postkantoor, de kerk of een tattoo-shop binnen.

Steeds beroemder

In 2018 werd hij echt beroemd. Ongeruste bewoners van de stad dachten dat het dier verdwaald was en gered moest worden. Meerdere keren belandde hij daarom op het politiebureau. En een dierenorganisatie maakte een Facebookpagina voor de kat. Maar zijn baasje liet weten dat Mittens gewoon een kat is die niet graag binnen zit. Ondertussen werd Mittens steeds bekender. Veel mensen die hem op straat tegenkomen, gaan met hem op de foto. Dat ze dan te laat op hun werk komen, nemen ze voor lief.

Echte held

De langharige kat (en internetpersoonlijkheid) is nu in de race voor de titel 'Nieuw-Zeelander van het Jaar'. 'In dit rare jaar zijn we allemaal helden', verklaart de organisatie. En juist nu is Mittens voor veel mensen een echte held. Mittens neemt het niet op tegen de minsten. Ook minister-president Jacinda Ardern en dokter Ashley Bloomfield, die elke dag een persconferentie over corona geeft in zijn land, zijn genomineerd. Wie de winnaar wordt, weten we waarschijnlijk pas in 2021. Als Mittens wint, zou het de eerste keer zijn dat een kat er met de titel vandoor gaat. 

Anderen lazen ook: Hoera! Een olifanten-baby-boom in Kenia

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik ben echt blij dat katen beter zijn dan honden behalve bomel Blij Blij Blij

bomel is numer 1

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.