Daisy Mertens

Wordt Nederlandse juf de beste ter wereld?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Juf Daisy Mertens maakt nog steeds kans om de beste juf van de wereld te worden. Vannacht werd bekend dat ze bij de tien finalisten hoort.

In december werd juf Mertens, van basisschool De Vuurvogel in Helmond (Noord-Brabant), al bekend dat ze bij de beste 50 leraren ter wereld hoorde. Nu zit ze dus bij de laatste tien kanshebbers die de Wereld Lerarenprijs kunnen winnen. De prijs is voor een hele goede leraar die een bijzondere bijdrage levert aan leraar of juf-zijn.

Aparte opdrachten

Op de school waar Mertens werkt zitten zo'n 440 leerlingen met dertig verschillende nationaliteiten. Veel leerlingen hebben een leer- en taalachterstand en juf Mertens helpt de kinderen door ze aparte opdrachten te geven, zoals bijvoorbeeld het bedenken van een eigen duurzaam pretpark.

Aanmoedigen

Naast haar werk voor de school doet de juf nog meer. Ze moedigt kinderen aan om mee te denken over hoe het onderwijs eruit moet zijn en geeft trainingen en presentaties aan andere meesters en juffen.

1 miljoen dollar

Acteur Hugh Jackman kondigde vannacht de top-10 vannacht aan. Uit meer dan 10.000 nominaties uit 179 verschillende landen werd de Nederlandse juf Mertens, en de andere negen finalisten, gekozen. De winnaar van de Wereld Lerarenprijs wordt bekendgemaakt in Dubai op zondag 24 maart en krijgt een geldbedrag van een miljoen dollar. De winnaar - of winnares natuurlijk - mag het enorme geldbedrag niet zelf houden maar moet het gebruiken voor een project op hun school.

Anderen lazen ook: Is Juf Daisy de beste leraar ter wereld?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik wil een miljoen dollar winnen alleen ben ik geen juf Juichen

Ik vindt dat mijn Juf mee mag doen alleen weet ik niet hoe ze is Heel lief en doet goed haar best Lieve Juf Als je dit leest ik hoop dat u mee mag doen en ooit wint want ik gun het u echt.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps