Ouwehands Dierenpark Rhenen

Wordt reuzenpandababy Fan Xing Dier van het Jaar 2020?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Ze hebben allemaal een bijzonder verhaal, maar welk dier wordt Kidsweek Dier van het Jaar 2020? Wordt het reuzenpandababy Fan Xing?

Al vóór z’n geboorte was pandajong Fan Xing groot nieuws. Ouwehands Dierenpark hoopten namelijk al een paar jaar dat hun uit China geleende panda’s Xing Ya en Wu Wen een kleintje zouden krijgen. Dolblij waren de verzorgers in Rhenen dan ook met de komst van dit kleintje. Na de geboorte was het wel even zoeken: babypanda’s zijn ieniemienie en wegen evenveel als een banaan. 

Bijzondere naam

Fan Xing ligt al maanden knus met zijn moeder Wu Wen te knuffelen in het kraamhol. Hier kan de kleine panda in alle rust uitgroeien tot een reuzenpanda.Over de naam van Fan Xing is hard nagedacht. ‘Fan’ is een afkorting van Fan Goa, wat Van Gogh betekent in het Chinees. En ‘Xing’ betekent ster. Het kan nog wel even duren voordat Fan Xing in het buitenverblijf staat te schitteren. Maar niet getreurd: je kunt het pandaleven in het kraamhol via de livestream van de dierentuin volgen. De kleine Fan Xing is nu al een echte realityster!

Goed doel: Stichting Ouwehand Zoo Foundation

 

Kidsweek

Stem jij op Fan Xing?

Ga naar www.diervanhetjaar.nl en stem! Let op: je mag maar één keer stemmen. Als je dat doet, maak je automatisch kans op een jaarabonnement op Apenheul voor 2021.

Meer lezen over de Dier van het Jaar Verkiezing? Hier vind je al onze artikelen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik stem op de panda omdat het er niet zo veel panda's zijn in de wereld.en het is een lief diertje Blij Oeps

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.