Peter Wright verslaat Michael van Gerwen in de WK-finale darts

Wright verslaat Van Gerwen in finale WK darten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Geen vierde wereldtitel voor Michael van Gerwen, maar wel de allereerste voor Peter Wright. Met 7-3 pakte de Schot de titel af van de Nederlandse darter.

Mighty Mike, zo wordt Van Gerwen ook wel genoemd. Niet zo gek, want hij wint zo'n beetje alle darttoernooien waar hij aan meedoet. Drie keer werd de Brabander al wereldkampioen: in 2014, 2017 en 2019.

Snakebite

In zijn eerste WK-finale versloeg Michael van Gerwen Peter Wright en gisteren was deze Schot weer zijn tegenstander. Zoals altijd getooid met een bontgekleurde hanekam plus bijpassende broek en een slangentattoo. Allemaal het werk van zijn vrouw Joanne die kapster is. Zij heeft twee tot drie uur nodig om Peter Wright om te toveren in Snakebite, zoals de Schot zichzelf op het dartpodium noemt.

Minder mighty

Vooraf had Peter Wright geroepen dat hij er dit keer wel klaar voor was en dat bleek. Hij kwam beter uit de startblokken als Van Gerwen, die minder mighty was dan normaal. Van Gerwen kwam nog wel even terug, maar Peter Wright gooide beter en mocht uiteindelijk de gigagrote beker omhelzen. Ook kreeg hij een flinke cheque van 586.000 euro. Voor Van Gerwen lag ongeveer de helft klaar: 234.000 euro.

Peter Wright verslaat Michael van Gerwen in de WK-finale darts

Anderen lazen ook: Wist jij dit al over Van Gerwen?.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook