De mammoet is al heel lang geleden uitgestorven. Foto Shutterstock

Xavier (7) vindt mammoetheup, staat nu in boekenkast

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Xavier (7) en zijn zusje Pippa (4) waren gewoon een beetje aan het graven met een schep. Toen ineens stak daar iets uit. En dat was... de heup van een mammoet!

'We gingen graven met de schep en toen zagen we ineens iets uitsteken', vertelt Xavier aan de Utrechtse krant Duic. Ze hadden het idee dat het een stuk bot was, maar van welk dier wisten ze niet. Ze besloten om het bot te wassen in het water van de Haarrijnse Plas bij Utrecht. 

Bot in de boekenkast

Foto's van hun vondst mailden ze naar het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam. En daar wisten ze te vertellen dat Xavier en Pippa resten hebben gevonden van... een mammoet! Om precies te zijn een stuk van zijn heup. 'We hebben het bot nu in de boekenkast staan om aan iedereen te kunnen laten zien', aldus de vader van Xavier en Pippa. En daarna mogen broer en zus 'm om de beurt op hun kamer zetten.

Koning van de IJstijd

De mammoet leefde van ongeveer 2,3 miljoen jaar geleden tot zo'n 4000 jaar geleden. Het olifantachtige dier is al heel lang geleden uitgestorven. Waarschijnlijk komt dat door klimaatverandering. 

Anderen lazen ook: Komt de mammoet terug?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps