Drinkyoghurt

Yoghurtdrankjes zitten nog steeds bomvol suiker

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Aardbei, frambozen, ananas en yoghurt. Door de plaatjes op het pakje, lijkt het alsof yoghurtdrinks gezond zijn. Dat klopt niet zeggen onderzoekers. Bijna de helft van deze drankjes is zelfs nog zoeter dan Coca-Cola.

Voedelsorganisatie Foodwatch bekeek 40 soorten yoghurtdrankjes en pakjes chocolademelk van de vijf grootste supermarkten.

Suikerklontjes

Gemiddeld zit er in een drankje 8,2 gram suiker per 100 milliliter. Dat is meer dan 4 suikerklontjes per pakje. Soms zitten er zelfs 6 suikerklontjes in. Als je 's ochtends en in de middagpauze zo’n pakje drinkt, krijg je al meer suiker binnen dan je eigenlijk op één dag mag hebben. Daarbovenop komt dan nog de suiker die je binnenkrijgt door al het andere dat je eet en drinkt.

Vruchten

Van het fruit dat je op het pakje ziet, is in het drankje zelf vaak niet veel terug te vinden. Gemiddeld zit er 7 keer meer suiker in dan vruchten.

Fabrikanten van de drankjes hadden in 2015 beloofd om minder suiker in zuiveldrankjes te stoppen, maar nu blijkt dat ze nog steeds véél te zoet zijn. Foodwatch vindt dat de regering moet gaan bepalen hoeveel suiker in dit soort producten mag zitten.

Anderen lazen ook: Pas op, te veel suiker!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook