Bron: ANP Foto

YouTuber Gio houdt volgers voor de gek

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

De volgers van Gio zijn wekenlang voor de gek gehouden. De afgelopen twee weken las de YouTuber een brief voor van een mishandeld meisje, Mandy. Maar nu blijkt dat deze brief nep was! 

‘Goed gedaan Gio’, reageert Sven onder de video waarin Gio alles opbiecht. Veel volgers zijn trots op de actie van de YouTuber. Hij gebruikte het verhaal van Mandy om aandacht te vragen voor de Kindertelefoon. Een plek waar kinderen naartoe kunnen bellen als ze problemen hebben. ‘Mooi gezegd Gio’, laat volger Devin weten. Maar sommige fans voelen zich juist bedrogen. Want waarom vertelde hij niet meteen dat de video’s nep waren?

In deze video biecht Gio zijn actie op:

Echte brieven

‘Op het moment dat ik dit opneem zijn er kinderen die dit echt meemaken, vertelt Gio in zijn laatste video. ‘Ik heb deze video’s gemaakt om verhalen zoals dat van Mandy te voorkomen.’ De YouTuber krijgt namelijk vaak echte brieven van kinderen met problemen. Soms weet hij dan niet goed hoe hij deze kinderen kan helpen.

De Kindertelefoon

Veel volgers leefden mee met het verhaal van Mandy. Onder de video’s kwamen veel reacties van kinderen die het meisje wilde helpen en vertelde over hun eigen problemen.

Gio maakte de video’s in samenwerking met de Kindertelefoon. Samen hopen ze dat kinderen hierdoor vaker naar de Kindertelefoon bellen als ze ergens mee zitten. 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: 'Veel Youtubers maken stiekem reclame' of Vloggen doe je zo: 9 tips.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Goed gedaan, er zouden meer YouTubers moeten zijn als Gio

Wow....errug...

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.