Kaasje screenshot

Youtuber Koen bedenkt populaire game Kaasje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Youtuber Koen wilde drie dingen in zijn leven: een huis met een zwembad, een kind én een eigen app. Zijn eerste twee dromen zijn al uitgekomen en sinds kort heeft hij ook zijn laatste wens in vervulling laten gaan. Hij bedacht de Android-game Kaasje, en dat spelletje is al bijna een miljoen keer gedownload!

Kaasje is een spel voor op de telefoon. Het doel is om met een poppetje zoveel mogelijk kaasjes te verzamelen. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Onderweg word je achtervolgd door gehaktballen en moet je allerlei stekels ontwijken. Met de kaasjes die je verzamelt, kun je nieuwe karakters vrijspelen.

De Nederlandse Youtuber heeft de app trouwens niet zelf gemaakt. Via een website kwam hij in contact met een app-maker uit Marokko, die de game voor hem gemaakt heeft. Inmiddels spelen dagelijks duizenden mensen het spel.

Kaasje

Maar waarom heet het spel Kaasje? Dat heeft te maken met een oud-voetbaltrainer: Aad de Mos. Hij zei ooit in een tv-programma: ‘Het is klaar, het is kaasje’. Daarmee bedoelde De Mos dat ze zeker de wedstrijd gingen winnen. Koen en zijn vrienden vonden dat zo’n grappige uitspraak, dat ze 'm zelf ook veel gingen gebruiken. En nu zélfs voor een app!

Zien hoe de app werkt? Koen laat zien hoe het is ontstaan en hoe je hem speelt in de video hieronder.

Anderen lazen ook: Youtuber bouwt hindernisbaan voor eekhoorns.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

dikke vette huts

ik geef ze een 10 * blij *goed

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps