ANP

YouTubers scoren monsterhit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

De jongens van het YouTube-kanaal De Bankzitters scoren een hit met het nummer 'Je blik richting mij'. En dat terwijl de jongens weinig muziekervaring hebben. Komt het aanstekelijke nummer jou ook bekend voor?

Normaal gesproken maken de vijf mannen van het YouTube-kanaal De Bankzitters grappige filmpjes met challenges. Maar toen zij het nummer ‘Je blik richting mij’ deelden, stond het in de Nederlandse top 50 van Spotify razendsnel op nummer 1. Onder de videoclip reageerden de volgers laaiend enthousiast: 'Ik kan het niet uit m'n hoofd krijgen.'

Inspiratie

De bankzitters vonden inspiratie bij het refrein van een oude muziekhit: L’amour toujours van Gigi D'Agostino. Als je nieuwe muziek maakt, mag je een bestaand nummer niet helemaal kopiëren. Je moet de melodie genoeg aanpassen, zodat het niet teveel op elkaar lijkt.

Meer covers

Het komt vaker voor dat Nederlandse liedjes geïnspireerd zijn op succesvolle nummers. De hit 'Blijf bij mij' van Maan en Ronnie Flex leek veel op het nummer 'Dilemma' van Nelly en Kelly. Ook het top 50-nummer ‘Ik sta jou beter’ van Kriss Kross Amsterdam is gebaseerd op een oud nummer van Jennifer Lopez: 'Love don’t cost a thing'.

Luister de twee nummers hieronder. Hoor jij de overeenkomsten? 

matthybankzitters Je blik richting mij #matthy #bankzitters #matthybankzitters #jeblikrichtingmij #fangleuf je blik richting mij - Matthyas dames en heren

Anderen lazen ook: Nederlander (19) verbreekt muziekrecord in Amerikander.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook