Zaid- foto's Dierenambulance Amsterdam

Zaid (9) redt meerkoetjes van overgooiende jongens

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Zaid (9) is de held van zijn woonplaats Amsterdam. Toen hij zag dat een paar jongens aan het overgooien waren met baby-meerkoetjes, sprak hij de jongens aan en redde hij de diertjes.

De jongens, die iets ouder waren dan hij, waren aan het overgooien met twee jonge meerkoetjes. 'Het was zielig, dieren hebben ook een leven', vertelt hij achteraf aan NH Nieuws. Hij aarzelde geen seconde, maar sprak de jongens aan en ze gingen weg. 

Bedje van popcornbakjes met watjes

De meerkoetjes lagen ondertussen op de grond. Zaid deed de kuikentjes onder zijn jas om ze warm te houden, maar hij was wel erg geschrokken. 'Het leek erop dat een vogeltje zijn nek en beentje had gebroken', aldus Zaid. Samen met zijn moeder maakte hij foto's van de beestjes en belde hij de dierenambulance. 'Ze zeiden dat de kuikentjes pas geboren waren en dat we ze warm moesten houden. Toen heb ik van popcornbakjes een bedje gemaakt met watjes erin.'

Net uit het ei

De diertjes zijn naar een vogelopvang gebracht. Ondanks dat de kuikentjes pas net uit hun ei gekropen waren, gaat het goed met ze, schrijft de Amsterdamse Dierenambulance op Twitter. Wil je ze zelf zien? Bekijk dan even het filmpje.

Anderen lazen ook: Sam (12) in actie: 'Ik wil een medicijn tegen ALS'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook