Bron: Pixabay

'Zandjatten' verboden, toeristen doen het alsnog

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
silke
Silke
Polhuijs

Heb jij wel eens een handje schelpen meegenomen van het strand op vakantie? Op Sardinië is het al twee jaar verboden, maar toeristen proberen het alsnog. 

Sardinië is een eiland van Italië waar veel toeristen komen. Sinds twee jaar is het verboden om zand en schelpen mee te nemen van de stranden van Sardinië. Als je dat toch doet, wordt het afgepakt bij de controle op het vliegveld. Ook kun je een flinke boete krijgen: tussen de 500 en 3000 euro.

Souvenir

Maar daar lijken de toeristen zich niets van aan te trekken. Sinds de nieuwe regel is er alleen maar meer gestolen: wel 10.000 kilo aan zand en schelpen. Dit wordt vaak in plastic flessen gestopt. De toeristen willen het mee naar huis nemen, als souvenirtje van hun vakantie op Sardinië.

Beschadigd

Het jatten van zand lijkt misschien niet zo erg, omdat er heel veel van is. Maar veel mensen vinden het wél erg. Ze vinden dat de natuur erdoor beschadigd wordt. 'Een kleine fles meenemen lijkt misschien geen probleem, maar als alle miljoenen toeristen dat zouden doen, zouden er tonnen met zand van het strand verdwijnen,' zegt een medewerker van een natuurorganisatie op het eiland. Ook bewoners van Sardinië zijn boos op de zand- en schelpdieven, laten ze weten op een speciale Facebookpagina.

Anderen lazen ook: Politie vangt dieven met 208 tubes tandpasta.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook