Foto: SIPA USA

Zangeres Britney Spears is (bijna) vrij

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Goed nieuws voor de Amerikaanse zangeres Britney Spears (39). Haar vader had dertien jaar lang de macht over haar, maar die zware periode lijkt nu voorbij. Dat besloot een rechter gisteren. Maar is ze nu eindelijk vrij? Vier vragen en antwoorden.

1. Waarom had vader Jamie de macht over Britney?

Britney Spears was jarenlang een wereldberoemde zangeres. Ze had hits als Baby One More Time (1998) en Oops... I did it again (2000). Over de hele wereld hielden fans en journalisten haar in de gaten. Die aandacht werd haar in 2008 te veel, waardoor ze erg in de war raakte. Volgens artsen en rechters was ze niet in staat om goede beslissingen te nemen over haar eigen leven. Daarom werd haar vader Jamie aangesteld als toezichthouder. Hij had controle over haar geld (miljoenen!), haar beslissingen en haar leven. Later werd hij bijgestaan door een heel team. De tekst gaat verder na de video.

2. Hoe zag haar leven er vanaf dat moment uit?

Erg zwaar. De zangeres leefde dertien jaar volgens de strenge regels van haar vader. Ook al ging het na een tijdje weer beter met haar. Als ze bijvoorbeeld nieuwe schoenen wilde kopen, moest ze dat eerst aan haar vader vragen. Hij bepaalde ook wanneer ze mocht werken en wat ze at. Ook moest ze verplicht medicijnen slikken waar ze een 'dronken' gevoel van kreeg. Volgens haar fans hield haar vader haar gevangen. Ze begonnen in 2019 de Free Britney-beweging. Met spandoeken en protestborden gingen ze de straat op om de bevrijding van de zangeres te eisen. Ook lieten ze zich op social media horen onder #freebritney. De tekst gaat verder na de foto.

Foto: Zuma Press

3. Waarom stopt dit nu?

Drie weken geleden liet Jamie Spears aan de rechter weten dat hij wil stoppen als de toezichthouder van zijn dochter. Hij leek onder de indruk van de fans van zijn dochter. De rechter besloot gisteren dat Jamie nu officieel geen toezichthouder meer is. Britney is nu dus vrij! Tenminste, soort van...

4. Krijgt Britney de controle over haar leven nu terug?

Dat nog niet helemaal. De zangeres moet wennen aan haar leven in vrijheid en daarvoor krijgt ze voorlopig nog even hulp van een... toezichthouder. Toch zal haar leven er nu compleet anders uitzien. De zangeres is 'in de zevende hemel' en hoopt binnenkort te gaan trouwen met haar verloofde Sam. Ook haar fans zijn heel erg blij. 

Foto: AP

Anderen lazen ook: 10 liedjes om swingend het schooljaar in te gaan.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook