Quinty met Shaker

Zapp leert je skills deze zomer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Kun jij een ei bakken? Een wond verzorgen? En durf je een onbekende te bellen? Niet? Vierhonderd kinderen die meededen aan een onderzoek voor het nieuwe programma Zapp Skills vinden dat je dat echt moet leren voor je twaalf bent. En dus krijg jij deze zomer hulp om deze en andere skills onder de knie te krijgen. ‘Hartstikke handig’, zegt presentatrice Quinty Misiedjan. ‘Ook voor mij!’

Quinty met Rick ‘Van de twintig skills die kijkers gaan leren, kon ik er zelf misschien ook maar drie’, vertelt Quinty. Zo leert ze in de eerste aflevering van fietsheld Rick Koekoek hoe je een band moet plakken. ‘Dat kon ik dus zelf niet. Nu weet ik wel hoe het moet. Al heb ik gelukkig nog geen lekke band gehad.’

Mop vertellen

Elke aflevering staat één skill centraal. Die krijgt Quinty door een BN’er aangeleerd. ‘Het spannendst vond ik een mop vertellen met Klaas van der Eerden. Op YouTube maak ik ook wel grapjes, maar dan oefen ik die net zo lang tot het leuk is. Als je het ineens live moet doen, is het toch heel andere koek. Quinty met Klaas

Ook heb ik leren foto’s bewerken van Annegien Schilling. Dat vond ik heel leuk. Ik ben echt fan van haar werk.’

Skill challenge

Aan het eind van elke aflevering stuurt Quinty een bekende Zapp-presentator op pad voor een skill challenge. ‘Ze moeten de skill op grote schaal gaan uitvoeren ergens op een camping in Nederland.’ Bijvoorbeeld op één dag 250 fietsbanden plakken of met de hele camping pannenkoeken bakken. Via een livestream is te volgen hoe de presentatoren het er vanaf brengen.

Quinty met AnnegienVliegende keep

Zapp-presentator Bart Meijer trapt af. Zijn collega Nienke is een soort vliegende keep. Zij helpt kinderen in de buurt van de camping met hun skill of gaat kijken hoe goed ze die al onder de knie hebben. Na vier weken nemen andere presentatoren het over. ‘Hoe leuk me zo’n uitdaging ook lijkt, ik ben stiekem wel blij dat ik ze mag uitdelen en niet hoef uit te voeren’, lacht Quinty.

Zapp Skills is vanaf maandag 10 juli elke doordeweekse dag om 09.00 uur te zien bij de NTR op NPO Zapp. De livestream volg je de hele dag via Zappskills.nl. Om 18.00 uur zie je op tv weer live het resultaat van de challenge.

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens:  Spannende serie van start  of NPO Zapp: Alleen op de wereld

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Oke leek me een leuk programma

Wel leuk maar niet helemaal tof Vraagtzichaf Duimomlaag Duimomhoog

Super leuk programma, heel veel succes op na nog meer leuke afleveringen Blij

Echt een top programma!!!! Ga zo door!!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.