Zapp Your Planet: Haai-Alarm

Zapp Your Planet: geld naar de haaien

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

‘Kom in actie voor de haai!’ Dat riepen bekende Zapp-presentatoren de afgelopen weken. Zaterdag is de grote finale van Zapp Your Planet: Haai-alarm. Dan wordt er tien uur lang tv gemaakt!

Vind jij haaien eng? Dan ben je niet de enige. Maar het zijn ook heel bijzondere én belangrijke dieren. En veel haaiensoorten worden bedreigd. Elke seconde worden wereldwijd drie haaien gedood. Dat zijn er honderd miljoen per jaar!

De vinnen van haaien belanden vaak in de soep. Maar ook hun vlees wordt in veel landen gezien als een heerlijk hapje. Er zijn stukken oceaan waar haaiensoorten daardoor razendsnel aan het verdwijnen zijn.

Zapp Your Planet: Haai-Alarm

Tien uur tv

Dat moet stoppen. Daarom staan Zapp Your Planet van NPO Zapp en het Wereld Natuur Fonds dit jaar in het teken van de haai. De afgelopen weken konden kijkers al geld inzamelen voor de bedreigde dieren.

Zaterdag is de spetterende finale van de goededoelenactie. Vanuit een grote studio in Hilversum praat presentator Klaas van Kruistum tien uur lang de actie aan elkaar. Aan het einde wordt het bedrag bekendgemaakt. Hopelijk nóg meer dan vorig jaar: toen zamelden kinderen 328.016 euro in voor de olifant.

Zapp Your Planet: Haai-Alarm

Freek Vonk

Klaas is zaterdag niet alleen. De studio zit namelijk vol met kinderen die geld hebben ingezameld. Thuis vanaf de bank kun je ook nog geld doneren. De hele dag zijn er speciale uitzendingen van De Beste Vrienden Quiz, Checkpoint, de BZT Show en Willem Wever.

In de studio zijn bekende Zappers als Buddy Vedder, Bart Meijer en Nienke de la Rive Box. En natuurlijk is Freek Vonk van de partij. Want ook al is hij door een haai gebeten, hij weet als geen ander hoe belangrijk het is om de bijzondere beesten te redden!

Zapp Your Planet: Haai-alarm is zaterdag van 09.00 uur tot 19.00 uur te zien bij NPO Zapp op NPO 3 en op de website van Zapp Your Planet.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps