Anne-Mar Zwart
TV

Zapp Your Planet maakt bijen blij

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Zapp Your Planet komt in actie voor de bij. Want die heeft het moeilijk met al die betegelde tuinen zonder bloemen. Hoog tijd voor wat flower power dus, vertelt presentatrice Anne-Mar Zwart vanuit haar eigen tuin. Hoe ziet die er eigenlijk uit? 

‘Ik heb ook zo’n strakke nieuwbouwtuin vol tegels. Lekker stylish dacht ik altijd. Maar door deze actie ben ik mezelf wel achter m’n oren gaan krabben. Want de wilde bij heeft die bloemen hard nodig en wij hebben de bijen weer nodig om gewassen te bestuiven.’ En dus heeft Anne-Mar ook in haar tuin een bloembom laten ontploffen die gratis via Zapp Your Planet te bestellen is. ‘We hadden meer dan dertigduizend pakketten met daarin vier bloembommen. Die zijn nu al bijna allemaal weg!’ 

Corona-constructie 

‘Weet je wat ik nu zó goed vind aan deze actie’, gaat Anne-Mar verder. ‘We maken echt iedereen blij. Niet alleen de bij, maar ook andere insecten en vlinders. Daarnaast fleuren we Nederland op met al die bloemen en gaan we speciale BIJ-tuintjes aanleggen.’ Die konden kinderen aanvragen voor iemand die het echt verdient. ‘Daarop kregen we zoveel hartverwarmende reacties.' Met een druk op de knop stuurt Anne-Mar twee Zapp-presentatoren op pad om het tuintje gaan aanleggen. Omdat die vanwege het coronavirus niet te dicht bij elkaar mogen komen is er een speciale Corona Constructie bedacht: twee hoepels met daartussen een stang van anderhalve meter. ‘Dat is zo hilarisch. Want als de een begint te lopen, trekt-ie de ander zo om! Ken jij trouwens nog iemand die een BIJ-tuintje verdient? Opgeven kan nog!’

Corona constructieRachel en Elber in de Corona Constructie

Zapp Your Planet: Flower Power is elke zaterdag (rond 18.00 uur), zondag (rond 19.00 uur) en woensdag (om 15.30 uur) te zien om bij de EO op NPO Zapp.

Anderen lazen ook: Wereld Bijendag: Zo kun je een handje helpen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook