Zapp Your Planet: Kinderen halen ruim 6 ton op voor haaien

Zapp Your Planet: tonnen voor de haaien

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

De actie Zapp Your Planet: Haai-Alarm heeft maar liefst 621.780 euro opgebracht. Dat werd zaterdagavond bekend aan het einde van de tien uur durende tv-uitzending. Nog nooit haalden kinderen zo veel geld op voor de Zapp-actie!

'Kom in actie voor de haai!' Dat riepen bekende Zapp-presentatoren de afgelopen weken. Haaien worden wereldwijd bedreigd. Daar moet iets aan gedaan worden!

Studio

Met de actie Zapp Your Planet: Haai-Alarm zamelden kinderen geld in voor het goede doel. Zaterdag was de grote finale. Vanuit Studio 21 in Hilversum werd tien uur lang tv gemaakt. Meer dan tienduizend kinderen, ouders en grootouders kwamen langs om te genieten van de tv-opnames, workshops, spelletjes, optredens, én natuurlijk om geld te doneren.

Bedrag

Presentator Klaas van Kruistum mocht aan het einde van de marathonuitzending het eindbedrag bekendmaken: 621.780 euro! Nog nooit bracht een Zapp Your Planet-actie zo veel geld op. De actie van vorig jaar, voor olifanten, leverde 328.016 euro op.

Samen met het Wereld Natuur Fonds gaat het opgehaalde geld gebruikt worden om bepaalde gebieden in de zee 'haaivriendelijker' te maken. Ook komt er een wereldwijde campagne om mensen geen haaienvlees te laten eten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps