Still Instagram Fly.Zolo

Zara (19) wil als jongste vrouw de wereld overvliegen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

De Belgische Zara heeft een grote droom. Ze wil met een sportvliegtuigje een reis rond de wereld maken van wel 51.500 kilometer! Zo wordt ze misschien wel de jongste vrouw ooit die alleen de wereld over is gevlogen.

Zara's reis is namelijk gelijk een wereldrecordpoging. Ze wil in twee maanden een reis rond de wereld maken. In die maanden vliegt ze door 52 landen en passeert ze twee keer de evenaar. Dat is een vereiste om in het Guinness World Records boek te komen. Ze zal tussendoor wel een aantal keer stoppen, ze wil namelijk niet 's nachts vliegen of als het heel slecht weer is.

Over de hele wereld

Zara vertrekt volgende week vanuit België en vliegt tijdens haar reis onder andere langs de Verenigde Staten, Mexico, Rusland, China, Indonesië en Egypte.

Vanaf 0:44 zie je de route die Zara wil afleggen:

Vrouwen in het vliegen

Zara heeft leren vliegen van haar ouders, die zijn allebei piloot. Dat begon al op haar veertiende, maar pas een jaar geleden kreeg ze haar eerste echte vliegbewijs. Er zijn niet veel vrouwelijke piloten op de wereld. Maar vijf procent van de piloten is vrouw. Zara wil met haar recordpoging aandacht vragen voor vrouwen in de vliegwereld. 

Anderen lazen ook: Recordpiloot Travis Ludlow (18) is terug.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook