Donkey Kong Spel

Zeldzaam Donkey Kong-spel verkocht voor 9.000 dollar

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Valerie
Valerie
van Vliet

Als je dacht dat spellen voor de Nintendo Switch duur zijn, dan heb je de prijs van een zeldzaam Donkey Kong-spel nog niet gehoord. Iemand betaalde er afgelopen week 9.000 dollar (ongeveer 7.7.00 euro) voor! Hoe komt het dat dit spel zoveel waard is?

Het gaat om een Game & Watch van Nintendo. Dit is een mini-spelcomputer waar twee kleine schermpjes op zitten en maar één spel op staat. In dit geval een spel van Donkey Kong. Nog nooit heeft iemand zoveel geld betaald voor zo’n soort spel.

1.56 miljoen dollar

Toch was dit een koopje vergeleken met het videospel Super Mario 64 dat in juli werd verkocht voor 1,56 miljoen dollar (ruim 1,3 miljoen euro). Een paar dagen daarvoor betaalde iemand 870.000 dollar (740.000 euro) voor een spel van Zelda. Waarom zou iemand zoveel betalen voor een paar spelletjes?

Verpakking

Volgens de Amerikaanse verzamelaar Roberto Dillon komt het vooral door mooie herinneringen. De kinderen die veertig jaar geleden dol op deze spellen waren, hebben nu het geld om ze weer te verzamelen. En wanneer er meer verzamelaars komen die een paar spellen willen, worden ze duurder. Als je zo’n spel koopt, mag je het alleen niet uit de verpakking halen om het spel te spelen. Anders kun je het nog maar voor de helft van de prijs doorverkopen.

Anderen lazen ook: Grootste schilderij ooit verkocht voor 52 miljoen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook