Beeld twitter

Zeldzame albinowalvis aangespoeld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

In Australië is een zeldzame witte walvis aangespoeld. Veel mensen gingen er van uit dat het Migaloo was, de tot nu toe enige bekende albinobultrug. Hij is heel beroemd in Australië. Maar het blijkt een andere te zijn.

De witte walvis spoelde aan in het zuidoosten van Australië, op een verlaten strand dat alleen via zee te bereiken is. Onderzoekers zagen al snel dat het om een vrouwtje ging, terwijl Migaloo een mannetje is.

Net marmer

Het dier werd zaterdagochtend gevonden door iemand die in de buurt woont en met zijn kano aan het vissen was. 'Het zag er spectaculair uit. Het dier was helemaal wit, net marmer. Het leek wel een standbeeld, 'vertelde de vinder tegen journalisten van Sky News. De walvis was al wel overleden.

Opblaaswalvis

Migaloo, die dus waarschijnlijk nog ergens rondzwemt, werd in 1991 voor het eerst gespot voor de Australische kust. Het mannetje is de enige bekende bultrug met albinisme. Dat betekent dat hij geen pigment heeft, het stofje dat huid bruin maakt. Sinds zijn ontdekking is Migaloo door wetenschappers gevolgd via een chip. Hij is heel bekend in Australië. Er zijn zelfs opblaasversies van hem te koop.

(tekst gaat onder de foto verder)

Beeld Twitter

Vermist

Twee jaar geleden raakte hij vermist, doordat hij zijn chip was verloren. Niemand weet dus waar hij nu is en of hij nog leeft. Aan zijn leeftijd zal het niet liggen. Bultruggen worden gemiddeld 45 tot 50 jaar.

Anderen lazen ook: Rijk door een walvisdrol.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook