Safaripark Beekse Bergen

Zeldzame gorilla geboren in de Beekse Bergen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Beschuit met muisjes in Safaripark Beekse Bergen. Daar is gisterochtend een babygorilla geboren! En niet zomaar eentje: een zeldzame westelijke laaglandgorilla, een bedreigde diersoort.

De kleine gorilla kwam gisteren rond 08:30 ter wereld. De verzorgers van het safaripark hebben het kleintje nog niet van dichtbij kunnen bekijken. Het is daarom nog niet duidelijk of het een jongetje of meisje is.

Gezond

De moeder en haar baby zijn hartstikke gezond en houden elkaar stevig vast. Het komende halfjaar blijft het jong dicht bij zijn moeder in de buurt. Het duurt nog ongeveer vier maanden voordat hij zijn eerste stapjes kan zetten. 

Bedreigde diersoort

Het is de tweede keer dat er een westelijke laaglandgorilla geboren wordt in de Beekse Bergen. Het dierenpark helpt mee aan een speciaal fokprogramma. De diersoort wordt in het wild namelijk bedreigd doordat de bomen waarin ze leven gekapt worden en stropers op de apen jagen. 

Nog meer geboortes!

Het gorilla-nieuws past in een rijtje bijzondere geboortes. In de Beekse Bergen werd dinsdag ook een zeldzame rode panda geboren. En de GaiaZoo in Kerkrade was het dubbel feest! Hier kwamen de eerste kleine flamingo's uit het ei en werd een muskusos geboren, een hoefdier met grote hoorns. 

Op dit filmpje kun de moeder met haar jong zien:

 

Anderen lazen ook: Apen worden relschoppers.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook