Foto: Vicky Barlow - @thehidephotography

Zeldzame regenboogzeeslak gespot

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In het Verenigd Koninkrijk is een opvallend diertje gespot: een regenboogzeeslak. Volgens veel mensen een bijzondere vondst.

Onderzoeker Vicky Barlow was in een poeltje bij een rots op het strand op zoek naar een speciale krab. Die heeft ze niet gezien, maar ze vond wel iets anders moois. Ze tilde een steen op en zag deze zeldzame, knappe slak met roze, paarse, gele en oranje tentakels. 

Foto's en filmpjes

Barlow riep meteen haar collega's, schrijft ze in een blog. 'Dit was geweldig! Nadat iedereen 'm had bekeken en we foto's en filmpjes hadden gemaakt, lieten we het dier weer met rust.'

Klimaatverandering

Een bijzondere vondst. Het diertje is al een paar keer in de Britse zee gezien, maar nog nooit op het strand. Toch is niet iedereen blij met deze ontdekking. De slak leeft namelijk in warmer water rond Spanje, Portugal en Frankrijk. Dat-ie nu ook in het Verenigd Koninkrijk leeft, betekent dat het water daar is opgewarmd door klimaatverandering. 

Hieronder zie je een filmpje van de regenboogzeeslak. 

Anderen lazen ook: Worm zonder poepgaatje ontdekt

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook